V kauze prijímania úplatku zatkli brata rumunského prezidenta

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 11:36 • 2 min
V kauze prijímania úplatku zatkli brata rumunského prezidenta

BUKUREŠŤ - Rumunská polícia zatkla Mircea Basesca - brata rumunského prezidenta - v súvislosti s podozreniami, že vzal úplatok a využil bratove meno pri sľubovaní zníženia trestu usvedčenému kriminálnikovi. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd v Bukurešti v piatok večer schválil žiadosť protikorupčnej prokuratúry na zadržanie Mircea Basesca na 30 dní za podozrenie, že vzal úplatok 250.000 eur od rodiny známeho väzňa. Išlo o Sanda Anghela, známeho šéfa mafiánskeho klanu, ktorý si od mája 2014 odpykáva viacročný trest väzenia za útok nožom na svojho synovca spred troch rokov.

      

Prezidentovho brata zadržali už vo štvrtok, ale len na 24 hodín. K jeho zatknutiu došlo po tom, ako sa objavilo video, na ktorom sa zdá, že pripustil prijatie úplatku.
      

Rumunský prezident Traian Basescu odmietol, že by v prípade intervenoval a od svojho brata sa dištancoval. Rumunský premiér Victor Ponta vo štvrtok vyzval prezidenta, aby odstúpil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies