V kauze pozemkov pre Jaguar je už 71 protestov prokurátora

NETKY.SK • 10 December 2015, 09:53 • 2 min
V kauze pozemkov pre Jaguar je už 71 protestov prokurátora

NITRA – Spolu 71 protestov podali doteraz prokurátori v Nitre proti prevodom pozemkov, na ktorých má stavať svoj závod automobilka Jaguar Land Rover. Zaoberal sa nimi katastrálny odbor Okresného úradu v Nitre.

slovakia

left justify in out

„Doposiaľ bolo vyhovené v prvom stupni všetkým podaným protestom. Prokuratúra eviduje päť odvolaní proti rozhodnutiam, ktorým bolo vyhovené protestom prokurátora,“ informoval agentúru SITA hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.


Pozemky kúpila od ľudí spoločnosť Poľnohospodárska pôda ešte skôr, ako sa verejnosť dozvedela o plánovanej investícií Jaguara v Nitre a ako štát ponúkol za pozemky oveľa vyššie sumy. Dôvodom protestov je podľa Mačeka najmä porušenie zákonnej povinnosti zo strany správneho orgánu a účastníkov zmluvy rešpektovať predkupné právo štátu.

 

„V niektorých prípadoch, ak je výmera pozemku väčšia ako 2 000 metrov štvorcových, je dôvodom protestu aj porušenie zákonných povinností účastníkov zmlúv a správneho orgánu, ktoré im vyplývajú z ustanovení zákona o prevode vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku,“ doplnil Maček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies