V kauze podplácania uzavrel prokurátor s Jánom S. dohodu

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 12:02 • 2 min
V kauze podplácania uzavrel prokurátor s Jánom S. dohodu

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal minulý týždeň na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste uzatvorenej s Jánom S., obvineným zo spáchania prečinu podplácania. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

slovakia

left justify in out

"Ján S. ako projektant zodpovedný za vypracovanie projektu protipožiarne zabezpečenie stavby v súvislosti so schvaľovaním projektu pre stavebné povolenie stavby 'zariadenie pre seniorov Triangel Banská Bystrica' mal 1. februára ponúknuť Stanislavovi Š., príslušníkovi Hasičského a záchranného zboru Okresného riaditeľstva v Banskej Bystrici v jeho kancelárii 100 eur," priblížila. Úplatok mal byť za to, že mu vydá v čo najkratšom čase súhlasné stanovisko k projektu protipožiarnej bezpečnosti navrhovanej stavby. Túto ponuku zopakoval 10. a následne 18. marca tohto roku mu túto sumu odovzdal.

 

Príslušník Hasičského a záchranného zboru Okresného riaditeľstva v Banskej Bystrici spolupracoval s políciou ako agent. Termín schvaľovania vyššie uvedenej dohody o vine a treste vytýčil ŠTS na 4. júla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona