V kauze piťovcov zadržali známeho advokáta, aby neovplyvnil svedkov!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 18:58 • 2 min
V kauze piťovcov zadržali známeho advokáta, aby neovplyvnil svedkov!

BRATISLAVA - Jedného z advokátov bratislavskej skupiny piťovcov zobral dnes Okresný súd Bratislava III do väzby.

slovakia

left justify in out

Tibora K. vzal bratislavský nižší súd do takzvanej kolúznej väzby, teda z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Advokát, ktorý zastupoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku piťovca Miroslava Abraháma, je obvinený zo zločinu marenia spravodlivosti a krivej výpovede. Polícia ho zadržala v pondelok 26. mája, keď ŠTS vyniesol verdikt nad skupinou piťovcov. Tibor K. podal voči dnešnému rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava III sťažnosť, o ktorej bude po doručení

rozhodovať Krajský súd (KS) v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca KS Pavol Adamčiak.

 

Návrh na vzatie do väzby bol podaný v stredu 28. mája prokurátorom Krajskej prokuratúry, informoval dnes TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimír Javorský.  

 

Údajný šéf bratislavskej zločineckej skupiny piťovci Juraj Ondrejčák (37), alias Piťo, pôjde do väzenia na 18 rokov. Rozhodol o tom v pondelok 26. mája ŠTS v Pezinku. Juraja Ondrejčáka potrestal za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Spolu s ním súd odsúdil ďalších 13 obžalovaných. 
     

Údajný šéf skupiny si má podľa súdu trest odsedieť v najprísnejšom väzení. Jeho pravá ruka Matej Šalaga (38), prezývaný Gaťa, má ísť do väzenia s minimálnym stupňom stráženia na sedem rokov. Súd ho odsúdil za členstvo v zločineckej skupine. Miroslav Abrahám (40), s prezývkou Floxňa, ktorý mal mať v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si má podľa súdu odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov. Rovnaký trest dostal jeho podriadený Matej B. (35). Ladislava A. (37) a Tomáša Kralku (27) súd odsúdil za činnosť pre skupinu, jej podporovanie a za drogovú trestnú činnosť na sedem a šesť rokov v najmiernejšom väzení.
     

Na najprísnejšie tresty vo výmere 24 rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia boli odsúdení Igor D. (40), ktorý pôsobil v Stupave a Adam Štefunko (29), ktorý pôsobil v Trnave a Hlohovci. Súd ich potrestal za členstvo v zločineckej skupine, poškodzovanie cudzej veci, Igora D. aj za ublíženie na zdraví a výtržníctvo a Adama Štefunka za nedovolené ozbrojovanie. Martin Padúch (36) si má podľa súdu za členstvo medzi piťovcami, výtržníctvo a nedovolené ozbrojovanie odsedieť 12 rokov vo väzení s maximálnou ostrahou. Za členstvo v skupine a poškodzovanie cudzej veci bol Peter B. (32) odsúdený na osem rokov v najmiernejšom väzení. Tomáša Bieloviča (30) odsúdili za podporovanie skupiny a drogovú trestnú činnosť na 5,5 roka v najmiernejšom väzení. Andrej Očenáš (37) a Miroslav C. (36) boli odsúdení na päť rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Andrej Očenáš bol podľa súdu činný pre skupinu a Miroslava C. odsúdili za hrubý nátlak a porušovanie domovej slobody. Antonína T. (46) potrestali za výtržníctvo ročným trestnom väzenia s podmienečných odkladom na tri roky. 
     

Skupina piťovci pôsobila z bratislavského Lamača a známa bola nosením oblečenia značiek Thor Steinar či Alpha Industries. Začala sa formovať koncom 90. rokov, keď už v hlavnom meste pôsobili iné zločinecké skupiny. Jej členovia boli vojensky organizovaní a boli známi používaním automobilov značky Mercedes G.
     

Juraja Ondrejčák spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Súdne pojednávanie sa začalo vlani v auguste prečítaním 28-stranovej obžaloby. Pred súd sa vtedy postavilo 18 mužov, ktorí boli obžalovaní z 19 skutkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona