V kauze piťovcov vypovedal odsúdený za vraždu Jozefa Mišenku

NETKY.SK • 19 November 2013, 11:59 • 2 min
V kauze piťovcov vypovedal odsúdený za vraždu Jozefa Mišenku

PEZINOK – Chránený svedok Viktor Maceják v kauze údajných piťovcov chcel v Hlohovci predávať drogy. Na dnešnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Pezinku to tvrdil Ivan Skalický, odsúdený na doživotie za vraždu Jozefa Mišenku. Vo svojej výpovedi sa venoval najmä Macejákovi.

slovakia

left justify in out

Skalický tvrdil, že Maceják ho vyhľadal s tým, že chce v Hlohovci predávať drogy a vyberať výpalné. Mal byť so skupinou asi 20 ľudí, svedok tvrdil, že 18 z nich boli Rómovia z Piešťan a okolia. Skalický s predajom drog nesúhlasil a keď sa ho spýtal, či o tom vie ich šéf, pričom mal na mysli Juraja Ondrejčáka, považovaného za hlavu piťovcov, Maceják mal povedať, že šéfom je on sám. Skalický je kamarát s Róbertom Trajkovom a pozná sa s Ronaldom Mišechom. Práve im mali podľa obžaloby piťovci dať vybuchnúť autá. Trajkov a Mišech sú tiež odsúdení za vraždu Mišenku, dostali po 25 rokov. Skalický v súvislosti s výbuchmi uviedol, že vedel, že sa niečo chystá. Tvrdil, že odkedy sa ho niekto pokúsil zabiť, platil si jedného "siskára" a niekoľko policajtov. Za výbuchmi podľa neho sú "abrahámovci".

Dnešné hlavné pojednávanie začalo so 1,5-hodinovým meškaním. Malo sa začať o 9.00 h, avšak pred 8.00 h dostal súd správu z dubnickej väznice, že obžalovaný Adam Š. je chorý, na pojednávanie nepríde a ani nesúhlasí s tým, aby sa pojednávalo bez neho. Sudkyňa si hneď na to vyžiadala vyjadrenie lekára, ktorý súhlasil s účasťou Adama Š. na pojednávaní. Justičná stráž ho teda priviezla do Pezinka. 

Proces v tejto kauze otvorili v auguste výsluchom obžalovaných, na septembrovom pojednávaní zasa prostredníctvom telemosta vypovedal hlavný svedok Viktor Maceják. Ide o bývalého člena skupiny, ktorý spolupracuje pri odhalení trestnej činnosti a má policajnú ochranu. Obvinení muži sa mali dopustiť trestných činov ako založenie zločineckej skupiny, vydieranie, ublíženie na zdraví, hrubý nátlak, nedovolené ozbrojovanie, obmedzovanie osobnej slobody a drogová trestná činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies