V kauze Osrblie už bol obvinený aj bývalý externý poradca premiérky

NETKY.SK • 18 August 2011, 11:28 • 2 min
V kauze Osrblie už bol obvinený aj bývalý externý poradca premiérky

V kauze Osrblie už bol obvinený aj bývalý externý poradca premiérky

slovakia

left justify in out

img

V kauze dostavby biatlonového štadiónu v Osrblí je obvinený už aj bývalý externý poradca premiérky Ivety Radičovej Martin N. Na dnešnej tlačovej konferencii to počas rokovania vlády uviedol minister vnútra Daniel Lipšic.
      Ako dodal, Martin N. sa dnes vrátil z dovolenky v USA a prišiel v dohodnutom čase na výsluch. "Prebiehajú ďalšie procesné úkony, prehliadky nebytových priestorov jeho firmy," priblížil s tým, že vyšetrovanie celého prípadu korupcie pokračuje dobre. Nevylúčil však, že sa okruh obvinených bude ďalej rozširovať.
      Radičová opísala, že polícia pri preberaní označených bankoviek zadržala bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. 29. júla. Lipšic ju o celom prípade informoval 1. augusta. Jej prvá reakcia bola -obviňujte a zatýkajte, nech by malo ísť o kohokoľvek.
      Pripomenula, že o výstavbe areálu v Osrblí sa rozhodlo v roku 2008. Do nástupu súčasnej vlády k moci sa použilo podľa nej približne 1,2 miliónov eur. "Nerozhodovali sme od prvého momentu o tejto stavbe. Ani za našej vlády sa nerozhodovalo, kto bude stavať tento areál," dodala.
      Ako zopakovala, vláda je pripravená dostavať biatlonový areál. Peniaze na tento účel sú pripravené, avšak za dvoch podmienok. A to, že Slovenský zväz biatlonu (SZB) narábal zodpovedne s finančnými prostriedkami a že bude nové výberové konanie na dodávateľa stavby.
      Lipšica prekvapili niektoré vyjadrenia predstaviteľov SZB. "Pomerne trúfalými vyjadreniami, že oni s tým ani tak nič nemajú," poznamenal. Pripomenul, že konateľ firmy, ktorá stavbu financovanú z prostriedkov štátu realizovala, bol právoplatne odsúdený, a to práve v súvislosti s touto stavbou. Upozornil, že SZB dostal dotáciu na dostavbu areálu a veľkú časť týchto peňazí minul na zaplatenie starých faktúr. "Z tohto dôvodu polícia preveruje podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu," podčiarkol Lipšic s tým, že zväz biatlonu v tom nie je úplne nevinne.
      Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených 1,6 milióna eur z ministerstva školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies