V kauze nočnej bitky sudca odmietol žalobu na trojicu bratov Paškovcov

NETKY.SK • 28 November 2016, 13:42 • 2 min
V kauze nočnej bitky sudca odmietol žalobu na trojicu bratov Paškovcov

KOŠICE - V medializovanej kauze nočnej bitky v centre Košíc okresný súd odmietol obžalobu prokurátora na trojicu bratov. Maroš Paška, Branislav Paška a Martin Paška boli obžalovaní z trestného činu výtržníctva, prví dvaja navyše aj z trestného činu ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

"Samosudca Okresného súdu Košice I uznesením zo dňa 22. novembra odmietol obžalobu prokurátora na trojicu obžalovaných Paškovcov, pretože zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu," potvrdila dnes TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Vec je aktuálne v štádiu doručovania uznesenia. Obvinení sú synovci bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku. Konanie všetkých troch bolo v obžalobe kvalifikované ako trestný čin výtržníctva. Maroš a Branislav boli navyše obžalovaní aj z trestného činu ublíženia na zdraví.

 

K násilnej potýčke medzi bratmi a štvoricou Košičanov, vrátane dvoch žien, došlo 22. novembra okolo 03.30 h pred miestnou pizzeriou. Bitku, ktorej údajne predchádzalo slovné obťažovanie mladej ženy zo strany jedného z bratov, zachytil videozáznam. Podľa neho priateľ ženy odsotil muža, po čom sa stal objektom bitky od všetkých troch bratov. Silné údery a kopanec dostala aj mladá žena, ktorá sa im v tom snažila zabrániť.

 

Podľa znaleckých posudkov utrpela poškodená Zuzana K. zranenie, ktoré si vyžiadalo liečenie s práceneschopnosťou do ôsmich týždňov, čo je už ťažkou ujmou na zdraví. V prípade uznania viny by hrozil dvom obvineným trest odňatia slobody na dva až päť rokov a ďalšiemu obvinenému – Martinovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 

Po medializácii incidentu musel Martin pre kauzu odísť z funkcie technického riaditeľa Bytového podniku mesta Košice. Branislav prišiel o post vedúceho oddelenia verejného obstarávania a zdravotníckej techniky v košickej univerzitnej nemocnici. Tretieho z bratov Maroša prepustili z radov polície pre porušenie služobnej prísahy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies