V kauze na smrť psami dohryzeného muža padol právoplatný verdikt

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 12:28 • 2 min
V kauze na smrť psami dohryzeného muža padol právoplatný verdikt

BRATISLAVA - Odvolací Krajský súd v Bratislave (KS) v stredu riešil kauzu neprávoplatne odsúdeného Romana Štvrteckého.

slovakia

left justify in out

"Krajský súd v Bratislave zrušil rozsudok OS Bratislava IV zo dňa 15. januára 2018. Krajský súd v Bratislave obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 2 roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu tri roky. Zároveň obžalovanému uložil obmedzenie, že počas skúšobnej doby nesmie vlastniť, chovať a držať zvieratá, ktoré podliehajú prihlasovacej a oznamovacej povinnosti. Rozsudok je právoplatný," uviedol hovorca súdu Pavol Adamčiak.

 

Okresný súd (OS) Bratislava IV na začiatku tohto roka odsúdil obžalovaného Romana Štvrteckého na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky so skúšobnou dobou na dva roky v prípade usmrtenia 34-ročného muža zo Stupavy. Muža na jar minulého roka dohrýzli psy pri Devínskom jazere v Bratislave. Rozsudok nebol právoplatný, odvolanie podala prokurátorka. Obžalovaný však už zaplatil nemajetková ujmu vo výške 80.000 eur.

 

Polícia v marci minulého roka informovala, že policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu usmrtenia 45-ročného Bratislavčana, nakoľko mu z nezabezpečeného chovného priestoru na ulici Devínske jazero malo ujsť šesť psov. V čase, keď sa pohybovali bez dozoru, mali na voľnom priestranstve v blízkosti Devínskeho jazera útokom vo svorke spôsobiť poškodenému mužovi zranenia, ktorým na mieste podľahol. Veterinárny lekár neskôr psov usmrtil.

 

Obžalovaný Štvrtecký svoj čin oľutoval a pozostalým uhradil spomínanú dohodnutú nemajetkovú ujmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona