V kauze Mýtnik III obvinili vyšetrovatelia osem osôb. Trestnému stíhaniu čelí aj Ficov človek!

NETKY.SK • 5 August 2021, 06:43 • 2 min
V kauze Mýtnik III  obvinili vyšetrovatelia osem osôb. Trestnému stíhaniu čelí aj Ficov človek!

BRATISLAVA - Kauza Mýtnik III sa týka korupcie a úplatkov na najvyšších miestach.

slovakia

left justify in out

V kauze Mýtnik 3 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie voči ôsmim osobámInformovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

 

Korupcia a úplatky

Obvinenia sa podľa nej týkajú výlučne korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami. Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.


Podľa Tökölyovej pri zásahu NAKA zadržali celkovo štyri osoby, pobyt jednej z obvinených osôb aktuálne nie je známy. Ako inforoval portál TV Joj Noviny.sk, medzi nimi je aj veľkopodnikateľ Miroslav Výboh, bývalý štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc či bývalá prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová. Obvinenie je vznesené aj voči Františkovi Imreczemu a Michalovi Suchobovi

 

Súvisiaci článok: Elitní policajti opäť zasahovali! V kauze Mýtnik obvinili oligarchu Výboha

 

Oligarcha obvinenia odmieta

Podnikateľ Výboh sa dlhodobo zo súkromných a pracovných dôvodov zdržiava v zahraničí, napriek tomu je v kontakte s vyšetrovateľkou a pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Uviedol to v stanovisku Maroš Havran z konzultačnej spoločnosti Pozitiva.


„O vznesení obvinenia voči mojej osobe som sa dozvedel dnes ráno z médií, zákonným spôsobom na adresu môjho trvalého bydliska doteraz doručené nebolo. Nateraz však môžem povedať, že obvinenie, ktoré v priebehu dňa prevzal môj právny zástupca, jednoznačne odmietam ako nepodložené, vykonštruované, nepravdivé a vymyslené," zdôraznil Výboh.

 

Obvinenie podľa podnikateľa zapadá do kontextu informácií z posledných dní ohľadom manipulácií výpovedí kajúcnikov. „Využijem však všetky zákonné možnosti obhajoby na očistenie môjho mena a som presvedčený o tom, že v krátkej dobe budem môcť predložiť nezvratné dôkazy o nezmyselnosti tohto obvinenia," uviedol podnikateľ.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies