V kauze Hippokrates pre poistné podvody za 36 miliónov Kč obvinili 35 ľudí

NETKY.SK • 12 September 2016, 18:53 • 2 min
V kauze Hippokrates pre poistné podvody za 36 miliónov Kč obvinili 35 ľudí

PRAHA - Už 35 osôb obvinili a ďalších 200 podozrievajú z trestnej činnosti v rámci vyšetrovania prípadu, vedeného u českej polície ako akcia Hippokrates, a to z poistných podvodov, prijímania úplatkov, podplácania a vystavenia nepravdivých lekárskych správ.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií spravodajského serveru Novinky.cz, hospodárska kriminálka z Karlových Varov obvinila pri vyšetrovaní kauzy, v ktorej mali vzniknúť škody za 36 miliónov Kč, ďalších ľudí. Štyroch z podozrivých dnes so súhlasom príslušného štátneho zastupiteľstva zadržali a umiestnili do policajnej cely, uviedla hovorkyňa karlovarskej krajskej polície Zuzana Týřová.

 

Podľa jej slov ide o podozrivé osoby, ktoré mali za úplatu vystavovať nepravdivé lekárske správy na nejestvujúce úrady alebo úmyselne predlžovať obdobie liečenia po úrazoch. Nepravdivé údaje uvádzali aj pri písaní poistných zmlúv s úmyslom získať čo najvyššie finančné plnenie od poisťovaní, čím sa neoprávnene obohatili o 36 miliónov Kč. Obvineným hrozí v prípade potvrdenia viny súdom až desať rokov za mrežami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies