V kauze Gorila vypočuli bývalého agenta SIS Petra H.

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 16:49 • 2 min
V kauze Gorila vypočuli bývalého agenta SIS Petra H.

BRATISLAVA - Na podnet vyšetrovateľa špecializovaného tímu zaoberajúceho sa takzvanou kauzou Gorila dnes za prítomnosti dozorujúceho prokurátora vypočuli ako svedka bývalého príslušníka SIS Petra H.

slovakia

left justify in out

"Výsluch sa uskutočnil v Bratislave na Prezídiu policajného zboru a to po tom, čo bol menovaný v súlade s príslušnými zákonnými ustanoveniami zbavený mlčanlivosti riaditeľom SIS," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová s tým, že výsluch sa týkal skutku, ktorý je spomínaný v materiáloch zverejnených na internete v roku 2011.

 

"Menovaný zodpovedal všetky otázky, ktoré mu boli položené a to v rozsahu a medziach, v akom bol zbavený mlčanlivosti," povedala Tökölyová s tým, že vzhľadom na to, že úkon bol vykonaný pod stupňom utajenia "tajné" a tiež na prebiehajúce vyšetrovanie sa prokuratúra podrobnejšie k záležitosti vyjadrovať nebude.


Bývalý príslušník SIS Peter H. je považovaný za autora spisu Gorila. Ten sa na verejnosti objavil v decembri 2011 a obsahuje prepisy rozhovorov medzi politikmi a šéfom investičnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom. Celá vec je momentálne v štádiu vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona