V kauze falošných bankoviek obvinili troch Talianov a jedného Slováka

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 15:35 • 2 min
V kauze falošných bankoviek obvinili troch Talianov a jedného Slováka

BRATISLAVA - V kauze zadržaných 500.000 falošných eurobankoviek, ktoré zaistili v stredu 28. mája v istom bratislavskom hoteli, polícia obvinila troch občanov Talianska a jedného Slováka pôvodom z Tuniska.

slovakia

left justify in out

O ich väzbe na dnešný návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry bude rozhodovať Okresný súd v Nitre.
     

"Vyšetrovateľ Prezídia policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúry, národnej jednotky finančnej polície, expozitúry Západ vo štvrtok 29. mája vzniesol obvinenie voči trom občanom Talianskej republiky - Roccovi G., Luigimu M., Andreje R. a jednému občanovi Slovenskej republiky pôvodom z Tuniska Mohamedovi A. za obzvlášť závažný zločin podvodu. V predmetnej trestnej veci sa obvinení pokúsili v stredu 28. mája v nemenovanom Bratislavskom hoteli vymeniť bezcenné odfotografované nepravé bankovky s nominálnou hodnotou 500 eur s rovnakými sériovými číslami so slovenským občanom vystupujúcim pod legendou agenta. Predstierali, že ide o pravé peniaze, ktoré pochádzajú z lúpeže z Monaka, ktoré potrebujú v tomto regióne 'preprať' v pomere 100 ulúpených eur za 80 'čistých' eur, to je celkovej sume 500.000 eur za 400.000 eur s úmyslom podviesť občana Slovenskej republiky a spôsobiť mu škodu vo výške 400.000 eur. Zadržaní boli zásahovou policajnou jednotkou Prezídia policajného zboru," uviedla dnes pre TASR Jana Tökölyová hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry.
     

Ako dodala, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dnes podal návrh na vzatie do väzby na obvinených Rocca G., Luigiho M., Andreu R. a na Mohameda A. na Okresný súd v Nitre. Obvineným podľa ich účasti na trestnej činnosti hrozí trest odňatia slobody v trvaní desať až 15 rokov. Podľa slov zástupkyne hovorcu Krajského súdu v Nitre Tatiany Kováčikovej sudkyňa nitrianskeho Okresného súdu o vzatí do väzby ešte nerozhodla. "Vec je čerstvá a momentálne prebieha štúdium spisu. Okresný súd v Nitre o veci rozhodne v zákonnom termíne," povedala pre TASR Kováčiková.
     

O akcii elitných policajtov v bratislavskom hoteli proti niekoľkým cudzincom podozrivých z pokusu o kšeftovanie s vyše 500-tisíc falošnými eurami informovali ako prvé televízie Joj a Markíza v stredu (28. 5.) vo večerných spravodajských reláciách. Podľa informácií, ktoré zase získal portál Čas.sk, policajti pri akcii zadržali najmenej troch Talianov a peniaze v dvoch kufríkoch. K odhaleniu podozrivých prispel slovenský policajt, ktorý vystupoval ako spomínaný agent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona