V kauze emisie polícia zastavila vyšetrovanie

NETKY.SK • 8 Október 2013, 07:14 • 2 min
V kauze emisie polícia zastavila vyšetrovanie

BRATISLAVA - V kauze emisie, v jednom z najväčších škandálov prvej vlády Roberta Fica, nikto potrestaný nebude. Polícia v kauze zastavila trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

Ako informovala TV Markíza vo večerných Televíznych novinách, vyšetrovanie prípadu, na ktorom spolupracovali americkí a švajčiarski policajti, sa nakoniec skončilo v slepej uličke. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zastavil trestné stíhanie vo veci z dôvodu, že skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné," uviedla pre TV Markíza hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová. Na zastavenie trestného stíhania reagoval aj rezort životného prostredia, podľa TV Markíza na prokuratúru podal sťažnosť. "O sťažnosti rozhoduje prokurátor," uviedla v Televíznych novinách hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Ešte v roku 2008 rezort životného prostredia ovládaný SNS predal garážovej firme Interblue group 15 miliónov ton emisií za podozrivo nízku cenu. Firma na tomto kšefte obratom zarobila približne 50-miliónov eur. Čo na zastavenie stíhania hovorí bývalý zástupca Interblue Group Rastislav Bilas, ktorý obchod pre spoločnosť sprostredkoval, sa TV Markíza zistiť nepodarilo. Podľa TV Markíza ak prokurátor sťažnosť definitívne zamietne, tak kauza emisie sa rozplynie ako vzduch a mená vinníkov, ktorí štát pripravili o milióny eur, sa nikdy nedozvieme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies