V kauze bytovej mafie opäť súd nepojednával, proces je odročený na neurčito

NETKY.SK • 12 December 2017, 14:10 • 2 min
V kauze bytovej mafie opäť súd nepojednával, proces je odročený na neurčito

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu Bratislava 1 v utorok opätovne nepojednával v kauze tzv. bytovej mafie, kde je hlavný obžalovaný Jozef D., ktorý sa vydáva za policajného agenta. Proces je odročený na neurčito.

slovakia

left justify in out

"K predmetnému trestnému konaniu totiž Okresný súd Bratislava V pripojil inú trestnú vec obžalovaného J.D. Z dôvodu tohto zmeneného právneho stavu súd vyzval prokuratúru a obhajcov k zaujatiu stanoviska v lehote dvoch mesiacov s poukazom na rozsiahlosť veci. Na základe aj týchto vyjadrení procesných strán súd následne rozhodne o ďalšom procesnom postupe vo veci,“ uviedol v utorok hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Naposledy na začiatku marca súd prerušil v tejto veci pojednávanie, keď dôvodom bol procesný návrh advokáta obžalovaného Jozefa D. Ten navrhol, aby súd preskúmal, či nie sú splnené podmienky na spojenie prerokúvanej veci na Okresnom súde Bratislava I s iným prípadom, v ktorom má konať zase Špecializovaný trestný súd. Taktiež žiadal, aby súd rozhodol, či neosloví Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť v súvislosti so zbavením mlčanlivosti obžalovaného Jozefa D.

 

Obžalovaný Jozef D., ktorý mal byť údajne agentom či príslušníkom Policajného zboru, navrhol v minulosti súdu, aby získal súhlas ministra vnútra na zbavenie jeho mlčanlivosti, a to aj na obdobie, keď bol údajne nielen príslušníkom, ale aj spolupracovníkom polície.

 

V kauze bytovej mafie je obžalovaných 14 osôb z podvodov, ktoré prebehli v rokoch 2004 až 2007. Jedna z obžalovaných medzičasom zomrela. Nehnuteľnosti v miliónových hodnotách mali prevádzať nastrčené osoby – herci za niekoľko tisíc korún. Organizátori ich mali vybaviť falošnými dokladmi totožnosti. Tzv. herci sa potom mali vydávať za skutočných vlastníkov a podpisovať potrebné dokumenty. Takto mohli získať nehnuteľnosti v bratislavských Rusovciach, byt v Senici či dom v centre Bratislavy.

 

Spisový materiál v kauze tzv. bytovej mafie je rozsiahly, má približne 12.000 strán. Pôvodný sudca v tejto veci Pavol D. sa dávnejšie vzdal funkcie sudcu, čo značne skomplikovalo doriešenie viacerých káuz, ktoré mu boli pridelené, vrátane kauzy bytovej mafie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies