V kauze bankomatovej mafie tresty aj oslobodenia

NETKY.SK • 16 November 2015, 13:31 • 2 min
V kauze bankomatovej mafie tresty aj oslobodenia

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I dnes v kauze tzv. bankomatovej mafie vyniesol odsudzujúce aj oslobodzujúce rozsudky.

slovakia

left justify in out

Z pokračujúceho trestného činu krádeže a poškodzovania cudzej veci uznal súd vinnú štvoricu obžalovaných - Jána G., Martina Kr., Martina Ko. a Mareka D. Navyše Jána G. súd uznal vinným z trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami. Vymeral mu preto úhrnný trest vo výške 12 a pol roka väzenia. Súd sa však nestotožnil s tvrdením korunného svedka Romana Paulusa, ktorý je právoplatne odsúdený za vraždu, že Ján G. bol hlavou celej skupiny. Zvyšný traja obžalovaní, ktorých súd uznal za vinných, pôjdu do väzenia na desať rokov. Súd spod obžaloby oslobodil Mateja V. a Martina P., keďže skonštatoval, že svedok Paulus v ich prípade svedčil nedôveryhodne. Siedmy obžalovaný v prípade bol vylúčený na samostatné konanie. Rozsudok ešte nie je právoplatný, prokuratúra aj obhajoba majú lehotu 14 dní na podanie odvolania.


Podľa prokuratúry ukradli obžalovaní 25 bankomatov. Dve krádeže sa odohrali aj v bratislavských obchodných centrách. Obžaloba pôvodne tvrdila, že na čele skupiny bol Ján G., ktorý zabezpečoval aj potrebné náradie a kradnuté autá. Po členovi skupiny Marekovi D., ktorý je na úteku, pátra Interpol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona