V kauze 11 rokov starej vraždy v Petržalke sa opäť nerozhodlo, obžalovaný mal nehodu

NETKY.SK • 11 Február 2016, 11:28 • 2 min
V kauze 11 rokov starej vraždy v Petržalke sa opäť nerozhodlo, obžalovaný mal nehodu

BRATISLAVA - Už po druhýkrát musel byť na Okresnom súde Bratislava I odložený rozsudok v prípade 11 rokov starej vraždy z bratislavskej Petržalky. Obžalovaný Martin J. mal totiž podľa informácií jeho právneho zástupcu v stredu vo večerných hodinách počas cesty z práce v Maďarsku autonehodu.

slovakia

left justify in out

Momentálne tam údajne leží v nemocnici. Ako sa vyjadril predseda senátu, v prípade, že mu obžalovaný prostredníctvom advokáta nedoručí potvrdenie o hospitalizácii, vydá na neho zatykač. Rozsudok v tomto prípade mal pôvodne odznieť už v januári, Martin J., ktorý dlhodobo súhlasil s konaním v jeho neprítomnosti, však súhlas zrušil a zároveň zaslal súdu potvrdenie o práceneschopnosti.

 

Celý prípad sa môže ešte skomplikovať, keďže predseda senátu má k prvému marcu odísť do dôchodku. V prípade, že by sa prípad dovtedy nerozhodol a obžalovaný by nesúhlasil so zmenou sudcu, celá vec by sa musela pojednávať odznovu. Ako sa dnes po skončení pojednávania vyjadril otec obete, ktorý sa pojednávaní pravidelne zúčastňuje, už neverí, že by sa mohol dočkať spravodlivosti.


Vo veci vraždy z februára 2005 je obžalovaný Martin J. Podľa prokuratúry v blízkosti Humenského námestia v bratislavskej Petržalke po predošlej hádke zaútočil na 26-ročného Michala H. Podľa obžaloby mu udieral hlavou o zem, kopal ho a bil ho päsťami. Svedkovia incidentu zavolali na miesto záchranku, zdravotníci však po príchode skonštatovali smrť Michala H. Martin J. je stíhaný na slobode, s obeťou sa poznal. Prípad na súde sprevádzajú časté odročenia. Pojednávanie spomalila aj smrť jedného z prísediacich sudcov a taktiež opakované neúspešné predvolania niektorých svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies