V Katoviciach sa zišla krasokorčuliarska elita štyroch krajín vrátane Slovenska

NETKY.SK • 14 December 2016, 14:16 • 2 min
V Katoviciach sa zišla krasokorčuliarska elita štyroch krajín vrátane Slovenska

KATOVICE - V závere aktuálneho týždňa budú poľské Katovice hostiť krasokorčuliarsku elitu z Poľska, Slovenska, Česka a Maďarska na spoločných národných šampionátoch. Od roku 2006 sa organizujú spoločné majstrovstvá Slovenska a Česka, v roku 2009 sa pridalo Poľsko a v roku 2014 aj Maďarsko. Tradične bývajú práve v predvianočnom období.

slovakia

left justify in out

"Sú to nominačné preteky na vrcholné majstrovstvá v sezóne - na Európu a svet. Nepatríme ku krasokorčuliarskym veľmociam, preto sa spojením štyroch štátov zvýšila úroveň týchto majstrovstiev. Máme medzinárodnú porotu a viac krasokorčuliarov v každej súťaži. Každý rok sme v inej krajine,” povedala prezidentka Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Felicitas Babušíková.


Slovensko bude mať najpočetnejšie zastúpenie medzi ženami, okrem Nicole Rajičovej nebudú chýbať Bronislava Dobiášová, Alexandra Hagarová, Nina Letenayová, Lívia Lörinčíková a Miroslava Hriňáková. V mužskej kategórii sa predstaví trio Marco Klepoch, Jakub Kršňák a Michael Neuman, v tancoch zase Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom.

 

"Očakávam, že celkovou víťazkou a majsterkou republiky medzi ženami bude Nicole Rajičová. U mužov ťažko odhadnúť, aké budú momentálne výkony. Dúfam, že najlepším tanečným párom šampionátu sa stanú Myslivečková s Csölleyom, tí však majú veľkých poľských konkurentov. Verím však, že Lucie a Lukáš to zvládnu,“ pokračovala Babušíková.


Už relatívne skúsená reprezentantka Nicole Rajičová sa na národný šampionát teší. "Mám dosť nabitý program, predstavila som na dvoch podujatiach ISU Grand Prix, v Moskve a Sappore. Dosť som cestovala, navyše ma čakajú záverečné skúšky na univerzite vo Fordhame, kde študujem globálnu ekonómiu. Do Katovíc sa teším, že sa všetci znovu uvidíme,“ povedala 21-ročná newyorská rodáčka.

 

Tanečný pár Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom sa do Poľska presunie z Budapešti. "Náš tréner tu bol s maďarským párom na súťaži. Pozvali nás, aby sme spoločne trénovali. Mali sme teraz trochu viac času. Cítime, že sme na národný šampionát dobre pripravení,“ prezradil Lukáš Csölley.


V piatok 16. decembra sú v Katoviciach naplánované krátke programy vo všetkých kategóriách, v sobotu zase voľné jazdy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies