V Katalánsku zakázali býčie zápasy - ochrancovia zvierat jasajú

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 12:57 • 2 min
V Katalánsku zakázali býčie zápasy - ochrancovia zvierat jasajú

V Katalánsku zakázali býčie zápasy - ochrancovia zvierat jasajú

slovakia

left justify in out

Regionálny parlament v španielskom Katalánsku dnes zakázal býčie zápasy. Pre španielskych ochrancov zvierat je to historické víťazstvo.
      Za zrušenie tradičných býčích zápasov hlasovalo 68 poslancov, 55 bolo proti. Katalánsko sa tak stalo prvým pevninským regiónom krajiny, kde tento kontroverzný zvyk zakázali. Na Kanárskych ostrovoch vyhlásili býčie zápasy za ilegálne už v roku 1991.
      V Katalánsku, ktoré má 7,4 milióna obyvateľov, býčie zápasy nebývali často. Korida sa pravidelne konala iba v niekoľkých arénach v Barcelone, hlavnom meste oblasti.
      Zákaz je však silným signálom pre zvyšok krajiny. Prívrženci krvavého divadla sa teraz chcú obrátiť na ústavný súd v Madride. Katalánsky parlament sa problémom začal zaoberať na podnet ochranárskej iniciatívy Prou! (Stačí!).
      Koncom minulého roku zozbierali aktivisti 180.000 podpisov, aby tak vyjadrili "vôľu ľudu" zrušiť býčie zápasy. Hovorkyňa iniciatívy vyzvala poslancov, aby "posolstvo zľutovania" a predpisy mali ľudský rozmer.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona