v Katalánsku ukradli optický kábel, zlodeji ochromili vlakovú dopravu

NETKY.SK • 8 Október 2015, 13:18 • 2 min
v Katalánsku ukradli optický kábel, zlodeji ochromili vlakovú dopravu

MADRID - Krádež optického kábla v Katalánsku dnes ráno spôsobila úplné zastavenie železničnej dopravy v tejto autonómnej oblasti na severe Španielska a ochromila aj premávku medzištátnych expresov medzi francúzskym Perpignanom a katalánskou Tarragonou. Situácia sa vrátila do normálu okolo 11.00 h.

slovakia

left justify in out

Ku krádeži optického kábla došlo v sektore trate v blízkosti mestečka Vilafranca del Penedes neďaleko Barcelony. Železničná doprava bola ochromená od približne 07.00 h. Dva vlaky zastali počas jazdy na trati - jeden zabezpečoval spojenie medzi mestom Girona a Barcelonou, druhý smeroval zo Zaragozy.

 

Prípadom sa začala zaoberať katalánska polícia i španielske ministerstvo dopravy, ktoré oznámilo, že prešetruje, či krádež optického kábla bola pokusom o sabotáž, alebo či k jeho prerezaniu došlo náhodne - pri krádeži iných káblov. Podľa katalánskej tlačovej agentúry CNA táto situácia skomplikovala cestu ľuďom, ktorí z Francúzska do Španielska cestovali vlakom TGV cez Perpignan - na stanici Figueres-Vilafant museli neplánovane prestúpiť do vlaku španielskej železničnej spoločnosti a ním pokračovať v ceste na juh. Na všetkých železničných staniciach v Katalánsku sa dnes zhromažďovali davy ľudí čakajúcich na informácie a neskôr na obnovenie spojenia. Časť z nich využila možnosť prepraviť sa smerom k Barcelone autobusom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies