V Karlových Varoch sa začína medzinárodný filmový festival

NETKY.SK • 20 August 2021, 12:51 • 2 min
V Karlových Varoch sa začína medzinárodný filmový festival

V Karlových Varoch sa dnes začína 55. ročník medzinárodného filmového festivalu. Usporiadatelia ho pre pandémiu koronavírusu posunuli z tradičného júlového termínu. Do mesta už vo štvrtok pricestoval známy britský herec Michael Caine, ktorý dostane Krištálový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii.

slovakia

left justify in out

Prezident MFF Jiří Bartoška povedal, že je nesmierne rád, že festival otvorí film Zátopek režiséra Davida Ondříčka. Bartoška odpovedal aj na otázku, ako sa vyrovnal s tým, že festival museli minulý rok pre pandémiu zrušiť. "Určitý čas sme ho pripravovali.  Berlinale sa odohralo v poriadku, my sme čakali, čo urobia usporiadatelia v Cannes. Dlho otáľali a až potom oznámili, že festival rušia. Čísla nakazených boli vysoké. Vtedy sme pochopili, že nemá zmysel festival pripravovať." 

 

img

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Bratislava ožila kráľovským sprievodom a turnajmi rytierov
 

Počas konania tohto ročníka podujatia budú platiť prísne hygienické opatrenia. Návštevníci, ktorí majú covidpas, dostanú podľa Bartošku pri vstupe na ruku kontrolnú pásku. Na mieste budú pripravené aj odberové miesta. "Opakovane sme rokovali s ministrom zdravotníctva Adamom Vojtěchom aj epidemiológom Petrom Smejkalom o tom, čo robiť." 

 

img

 

Prečítajte si: Na diaľnici D3 budú natáčať americký seriálový trhák! Vodičov čakajú dopravné obmedzenia


MFF Karlove Vary tento rok navštívi viacero zahraničných filmových hviezd. Okrem spomínaného Michaela Cainea pricestujú do ČR aj americký herec Johny Depp a americký režisér, herec a spisovateľ Ethan Hawke. Cenu za prínos českej kinematografii dostane tento rok režisér Jan Svěrák. Prehliadka filmov bude trvať do 28. augusta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona