V Karlovej Vsi zničili stromy za takmer 12-tisíc eur

NETKY.SK • 25 November 2016, 11:57 • 2 min
V Karlovej Vsi zničili stromy za takmer 12-tisíc eur

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ zničil v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves jedenásť stromov za takmer 12-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Sú medzi nimi napríklad lipa malolistá a javor mliečny a nachádzajú sa pred obchodným domom na Karloveskej ulici. Ako ďalej na dnešnom brífingu informovala starostka Dana Čahojová, mestská časť podala trestné oznámenie pre podozrenie z prečinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia.

 

Podľa doterajších zistení ku koreňom stromov niekto napichal ničivú látku a trom drevinám zalial korene betónom. Stromy sú na pozemku, ktorý patrí hlavnému mestu a podľa starostky na ňom nie je možné stavať žiadny objekt ani parkovisko. Čahojová pripomenula, že na zhoršený stav stromov samosprávu upozornil e-mailom obyvateľ mestskej časti. Na základe odborného posudku možno podľa mestskej časti konštatovať, že stromy otrávili minimálne pred rokom. Podľa trestného zákona páchateľovi za ničenie životného prostredia hrozí trojročný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies