V Kapskom meste sa oslavuje vo veľkom, po niekoľkých mesiacoch konečne prišiel vytúžený dážď!

NETKY.SK • 12 Február 2018, 07:43 • 2 min
V Kapskom meste sa oslavuje vo veľkom, po niekoľkých mesiacoch konečne prišiel vytúžený dážď!

KAPSKÉ MESTO – V Juhoafrickej republike, ktorá už niekoľko mesiacov bojuje s obrovskými suchami, konečne spŕchlo. Aj keď iba na pár minút, no dážď bol osviežujúci nie len pre miestnych obyvateľov,zvieratá ale aj pôdu.

slovakia

left justify in out

Hlavnému mestu Juhoafrickej republiky hrozí, že príde o prísun pitnej vody. Vo veľkomeste už v súčasnosti bojujú s jej obrovským nedostatkom. Deň, kedy zostane mesto a obyvatelia bez vody by mal nastať v apríli tohto roka. Teraz sa tento kritický dátum posunul na 11. mája.

 

Miestne úrady už v januári zaviedli prísne pravidlá proti plytvaniu vody. Ľudia majú nárok na 50 litrov vody na deň. To im vystačí na to, aby sa osprchovali, raz za deň spláchli WC a vyprali si. Keďže v Kapskom meste v piatok pršalo, predpokladá sa, že deň kedy jednoducho voda dôjde sa opäť posunie. Obyvatelia tento osviežujúci dážď využili a naplnili si kade s vodou na bežné používanie, ako je umývanie riadu, pranie či polievanie vyschnutých záhrad.  

 

Miestny pastor Paseka Mboro Motsoeneng, ktorý je považovaný za kontroverznú osobu predpovedal dážď a so svojou predpoveďou sa šiel podeliť aj s miestnym starostom. Údajne sa tak veľmi modlil a prosil Boha o pomoc v týchto ťažkých chvíľach, že ten ho nakoniec vyslyšal a do Kapského mesta poslal dážď.

 

Z Kapského mesta by sa naši politickí lídri mali čo najskôr poučiť. Hodnota pitnej vody je totiž kľúčová pre prežitie ďalších generácií a preto by sme sa mali snažiť čo najskôr vyriešiť problém so sanáciou Vrakunskej skládky v Bratislave, ktorá nám každou jednou minútou znečisťuje zdroj pitnej vody na Žitnom ostrove.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies