V Kanade zadržali bývalú zdravotnú sestru: Zavraždlila osem dôchodcov!

NETKY.SK • 27 Október 2016, 07:44 • 2 min
V Kanade zadržali bývalú zdravotnú sestru: Zavraždlila osem dôchodcov!

TORONTO - Niekdajšiu zdravotnú sestru zadržali v Kanade pre dôvodné podozrenie z osemnásobnej vraždy starších pacientov.

slovakia

left justify in out

K hrdelným zločinom malo dôjsť v období rokov 2007-2014 v dvoch súkromných domovoch dôchodcov v provincii Ontário. Obeťami boli traja muži a päť žien vo veku 75-96 rokov, informovala v utorok tamojšia polícia.

 

 

Prípad vyvolal značnú pozornosť nielen kanadských, ale aj amerických a európskych elektronických a printových médií či tlačových agentúr.

 

 

Jeden z vyšetrovateľov Dave Truax uviedol, že obvinená Elizabeth Tracey Mae Wettlauferová (49) vraždila s využitím liekov, ktoré boli v zariadeniach k dispozícii, ďalšie podrobnosti o tom, ako aj o motívoch jej konania však s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie kauzy zatiaľ nezverejnil. Na ženu uvalili vyšetrovaciu väzbu, a to zatiaľ do 2. novembra.

Zadržaná bola registrovaná ako zdravotná sestra od júna 1995 až do 30. septembra 2016, teda do dňa po začiatku vyšetrovania voči jej osobe v súvislosti s predmetnými podozreniami. Pôsobila v službách Caressant Care Nursing and Retirement Homes, prevádzkovateľa 15 sociálnych zariadení v menších mestách provincie Ontário.

 

Sedem z jej obetí zomrelo v zariadení vo Woodstocku, jedna v zariadení v Londone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona