V Kanade vybuchol sklad pyrotechniky: Zrovnal ho so zemou, dvaja mŕtvi!

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 08:11 • 2 min
V Kanade vybuchol sklad pyrotechniky: Zrovnal ho so zemou, dvaja mŕtvi!

MONTREAL - Dvaja ľudia zahynuli pri mohutnom výbuchu v sklade so zábavnou pyrotechnikou, ktorá dnes otriasla oblasťou západne od kanadského Montrealu. Oznámila to quebecká provinčná polícia.

slovakia

left justify in out

Zo skladu spoločnosti B.E.M. bolo po prvom výbuchu dopoludnia miestneho času počuť sériu ďalších explózií. Veľké mračno dymu bolo viditeľné aj z niekoľkých kilometrov a zábery z miesta ukazovali úplne zničenú budovu neďaleko diaľnice pri meste Valleyfield, informovala tlačová agentúra AP.

Provinčná polícia oznámila, že v troskách budovy našli dve telá, obete však neidentifikovala. Nariadila zároveň evakuáciu okolitého mestečka Coteau-du-Lac a uzavrela neďalekú diaľnicu v oboch smeroch.

Vybuchujúcu pyrotechniku bolo počuť aj takmer dve hodiny po prvej explózii. Požiar na mieste nebol pod kontrolou ani po niekoľkých hodinách, vyplýva z výpovedí svedkov. V okolitej oblasti podľa polície našli menšie zvyšky kovového materiálu.

"Veľmi, veľmi nás to vystrašilo. Myslela som si, že môj obchod sa rúca. Triasol sa, že si to ani neviete predstaviť... Všetci sme vyšli von a videli sme veľký, neuveriteľný dym," povedala Ginette Liboironová, majiteľka obchodu na druhej strane diaľničného nadjazdu.

Firma B.E.M. podľa svojej webovej stránky navrhuje a vyrába pyrotechniku a ohňostroje 25 rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies