V Kanade sa vykoľajil vlak, dva vagóny s ropou zachvátili 30-metrové plamene!

NETKY.SK • 8 Október 2014, 06:46 • 2 min
V Kanade sa vykoľajil vlak, dva vagóny s ropou zachvátili 30-metrové plamene!

WADENA - Nákladný vlak kanadskej štátnej železničnej spoločnosti, ktorý okrem iného prevážal horľaviny, sa v utorok vykoľajil v provincii Saskatchewan. Dva vagóny prevážajúce ropu zachvátil oheň. Podľa agentúry AP však nie sú hlásené žiadne obete na životoch.

slovakia

left justify in out

K vykoľajeniu súpravy malo podľa miestnych úradov dôjsť neďaleko mestečka Clair v centrálnom Saskatchewane. Úrady z oblasti evakuovali asi 50 obyvateľov. Požiar vypukol v dvoch vykoľajených vagónoch naložených ropnými produktmi, ktoré sa vyliali.
      

Súpravu so 100 vagónmi poháňali tri lokomotívy. Vykoľajilo sa celkom 26 vagónov. Asi 60 vagónov bolo prázdnych a ďalších 40 obsahovalo nebezpečné látky, zahrnujúc ropné destiláty, kyselinu chlorovodíkovú a hydroxid sodný. Vlak mal namierené z Winnipegu v provincii Manitoba do mesta Saskatoon v Saskatchewane.
      

Svedkovia nehody hovorili o tridsať metrov vysokých plameňoch šľahajúcich z horiacich vagónov. Kanadská agentúra pre dopravnú bezpečnosť už na miesto vysiela vyšetrovací tím. Za posledné roky Kanada zaznamenala niekoľko podobných incidentov. Najhorší z nich sa objavil minulý rok v centre mesta Lac-Mégantic v provincii Quebec, pri ktorom sa vykoľajil a vybuchol vlak. Pri nehode zahynulo 47 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona