V Kanade sa vykoľajil nákladný vlak s ropou, okolité domy evakuovali

NETKY.SK • 8 Január 2014, 09:27 • 2 min
V Kanade sa vykoľajil nákladný vlak s ropou, okolité domy evakuovali

PLASTER ROCK - Nákladný vlak so surovou ropou a propánom sa vykoľajil v riedko osídlenej kanadskej provincii New Brunswick. Vozne začali horieť, okolité domy evakuovali, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v utorok večer miestneho času, nebolo zrejmé, či niekto utrpel zranenia. Sharon DeWittová, koordinátorka pre mimoriadne udalosti z blízkeho Plaster Rock, uviedla, že sa vykoľajilo len niekoľko vozňov a nevedia presne, čo viezli. Domy v bezprostrednej blízkosti evakuovali.

Hovorca kanadských železníc Jim Feeny potvrdil, že vlak mal nebezpečný náklad vrátane surovej ropy a propánu, ale nevedel, či sa vykoľajili práve tieto vozne. Nákladný vlak s pravidelným grafikonom smeroval do Monctonu v strednej Kanade. Správy o explózii na mieste nešťastia neboli potvrdené.

V júli zahynulo 47 ľudí v Lac-Mégantic v kanadskej provincii Quebec, keď sa vykoľajil vlak s ropou. V novembri sa v Alabame vykoľajil a explodoval vlak zo Severnej Dakoty. Nikto neprišiel o život, ale podľa odhadov uniklo 749.000 galónov ropy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona