V Kanade sa opäť strieľalo: Museli evakuovať jedno z najväčších obchodných centier v krajine

NETKY.SK • 31 August 2018, 07:16 • 2 min
V Kanade sa opäť strieľalo: Museli evakuovať jedno z najväčších obchodných centier v krajine

TORONTO - Streľba, ktorá si vo štvrtok vynútila evakuáciu veľkého obchodného centra v kanadskom Toronte, sa zaobišla bez zranení.

slovakia

left justify in out

K streľbe došlo vo štvrtok popoludní miestneho času v obchodnom dome Yorkdale v severnej časti Toronta, ktorý je jedným z najväčších nákupných centier v Kanade. Nachádza sa v ňom vyše 250 obchodov.

 

Podľa vyšetrovateľov tam došlo k hádke dvoch skupín mužov. Jeden z nich vytiahol zbraň, z ktorej najmenej dvakrát vystrelil. Polícia v tejto súvislosti pátra po dvoch mužoch vo veku od 20 do 30 rokov.

 

Streľba si nevyžiadala žiadne zranenia. Dvaja ľudia však utrpeli zranenia, keď sa v panike pokúšali z dejiska incidentu ujsť. Nákupné centrum by malo zostať uzavreté až do piatka dopoludnia.

 

Pri streľbe v Toronte zahynuli 22. júla dve osoby a 13 ľudí utrpelo zranenia. Útočník, ktorý bol zabitý pri prestrelke s políciou, navštevoval webové stránky spriaznené s teroristickou organizáciou Islamský štát (IS). V apríli narazil dodávkou muž, ktorý sa hlásil k internetovej komunite nenávidiacej ženy, do chodcov v rušnej časti Toronta. Usmrtil desať ľudí a zranil ďalších 14.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona