V kamióne s čokoládou sa ukrývalo 48 Iračanov

NETKY.SK • 31 December 2016, 14:07 • 2 min
V kamióne s čokoládou sa ukrývalo 48 Iračanov

BUKUREŠŤ - Rumunskí pohraničníci objavili 48 irackých migrantov ukrytých v kamióne, ktorý mal podľa oficiálnych dokladov prepravovať čokoládu.

slovakia

left justify in out

K odhaleniu nelegálne prepravovaných migrantov došlo vo štvrtok večer v dunajskom prístave Giurgiu na rumunsko-bulharských hraniciach.

 

Kamión začali prehľadávať po tom, ako v ňom namerali vysokú úroveň oxidu uhličitého, teda plynu, ktorý je produktom dýchania živých organizmov.

 

Namiesto deklarovaných krabíc s bulharskou čokoládou bolo v nákladnom priestore vozidla ukrytých 48 občanov Iraku, z toho 22 mužov, deväť žien a 17 detí vrátane jedného bábätka, oznámila dnes pohraničná polícia v Giurgiu.

 

Za volantom kamiónu sedel bulharský vodič, ktorý tvrdí, že o ukrytých Iračanoch nevedel. Podľa vlastných slov sa domnieval, že vezie náklad čokolády do Maďarska, kam sa podľa svojich výpovedí chceli dostať aj odhalení migranti.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona