V Kamerune mučia ľudí podozrivých z členstva v Boko Haram

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 16:09 • 2 min
V Kamerune mučia ľudí podozrivých z členstva v Boko Haram

BRATISLAVA - Bezpečnostné sily v Kamerune brutálne mučia ľudí podozrivých z členstva v militantnej extrémistickej organizácii Boko Haram, tvrdí vo svojej najnovšej správe ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI).

slovakia

left justify in out

Podľa nej k mučeniu došlo v rokoch 2013 až 2017, medzi podozrivými boli aj ženy a deti a desiatky ľudí zomreli v dôsledku krutých praktík.

 

Obete, ktoré cituje organizácia v správe, popísali až 24 rôznych metód týrania, vrátane bitiek či waterboardingu, ku ktorým malo dôjsť na viac ako 20 rôznych miestach. Na jednom z nich boli údajne prítomní aj vojaci z USA a Francúzska, pre toto tvrdenie však neexistujú dôkazy.

 

AI aj napriek tomu oba štáty vyzvala, aby tieto obvinenia prešetrili. Kamerunská vláda sa k obvineniam nevyjadrila.

Boko Haram v Kamerune od roku 2014 zabila viac ako 1 500 civilistov a mnoho ďalších uniesla. Skupina napojená na militantnú organizáciu Islamský štát sídli v Nigérii, kde útočí od roku 2009.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies