V Kamboži zatkli bývalého ruského magnáta Sergeja Polonského

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 17:27 • 2 min
V Kamboži zatkli bývalého ruského magnáta Sergeja Polonského

MOSKVA - Kambodžské úrady zadržali bývalého ruského magnáta a miliardára Sergeja Polonského, ktorého v jeho pôvodnej vlasti stíhajú za spreneveru obrovských peňažných fondov prostredníctvom podnikania s realitami. Polonského zatkli na jeho jachte, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polonskij (42), ktorý v uplynulých rokoch žil na súkromnom ostrove v Kambodži, získal tamojšie občianstvo v polovici roku 2013. Spolu s ním zatkli aj členov jeho právnického tímu. Najvyšší súd v Kambodži vlani odmietol požiadavku Ruska na jeho vydanie, keďže krajiny nemajú vzájomnú zmluvu o extradícii podozrivých.
     

Ruské úrady v júni 2013 obvinili Polonského v neprítomnosti zo sprenevery približne šiestich miliárd rubľov (106 miliónov eur). Ruské ministerstvo vnútra vo svojom dnešnom stanovisku zverejnenom na internete uviedlo, že pokračuje na medzinárodnej úrovni v snahe o "vydanie Polonského spravodlivosti".
     

Polonskij tento rok pohrozil žalobou na hollywoodsku spoločnosť 20th Century Fox, požadujúc odškodné vo výške jednej miliardy dolárov, pretože hlavná postava nedávno uvedeného ruskojazyčného filmu "Nepolapiteľný" sa podľa neho príliš ponáša naňho. Postava bezohľadného podnikateľa sa volá Sergej Poľanskij.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies