V kalifornskom Sacramente hospitalizovali pacienta s príznakmi eboly!

NETKY.SK • 20 August 2014, 14:10 • 2 min
V kalifornskom Sacramente hospitalizovali pacienta s príznakmi eboly!

SACRAMENTO - V americkom štáte Kalifornia hospitalizovali pacienta s príznakmi vírusu eboly. Pacient leží v nemocnici v meste Sacramento.

slovakia

left justify in out

Krvné testy na prítomnosť tejto smrteľnej choroby vykoná Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) v štáte Georgia, informovala dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tamojšie zdravotnícke zdroje.

 

Napriek tomu, že sa "infekcia vírusom zatiaľ nepotvrdila", pacienta umiestnili do karantény so zámerom ochrániť zdravotnícky personál a ostatných pacientov, povedal špecialista na infekčné choroby Stephen Parodi. 

 

Bližšie nešpecifikovaný "nízkorizikový" pacient bol "vyšetrený s najvyššou opatrnosťou", uviedlo Oddelenie verejného zdravotníctva Kalifornie (CDPH).

 

"Momentálne neevidujeme v Kalifornii ani jeden potvrdený prípad eboly. Žiadna nemocnica nehospitalizovala osoby, ktoré by podľa kritérií CDC boli považované za vysokorizikových pacientov pre podozrenie na prítomnosť eboly," tvrdí CDPH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona