V Kalifornii zadržali Iračana podozrivého z členstva v IS

NETKY.SK • 16 August 2018, 07:00 • 2 min
V Kalifornii zadržali Iračana podozrivého z členstva v IS

SACRAMENTO - Úrady v americkom štáte Kalifornia zadržali 45-ročného irackého občana, ktorý je podozrivý z členstva v extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) a účasti na vražde príslušníka irackej polície.

slovakia

left justify in out

Iračana Umara Amína zadržali v stredu v kalifornskej metropole Sacramento na základe zatykača, ktorý na neho v máji vydal iracký súd v Bagdade. Podozrivý je z toho, že sa spolu s ďalšími členmi IS podieľal na vražde policajta, ku ktorej došlo v roku 2014 po tom, čo islamisti dobyli západoiracké mesto Ráwa.

 

Amín sa do Spojených štátov dostal v rámci programu pre utečencov z čias administratívy predchádzajúceho amerického prezidenta Baracka Obamu. V USA Amín nijaké aktivity súvisiace s terorizmom nevyvíjal. Americké úrady v súčasnosti pripravujú jeho vydanie do Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies