V Kalifornii začalo 30-tisíc väzňov protestnú hladovku

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 08:54 • 2 min
V Kalifornii začalo 30-tisíc väzňov protestnú hladovku

LOS ANGELES - Okolo 30.000 odsúdených v kalifornských väzniciach začalo štrajkovať odmietaním stravy na protest proti politike umiestňovať v izolácii väzňov podozrivých zo stykov s väzenskými gangami.

slovakia

left justify in out

Oznámili to v utorok noviny Los Angeles Times. V článku uviedli, že na protest proti politike, ktorá ponecháva niektorých odsúdených celé desaťročia na samotke, ignorovalo vyše 2000 ďalších väzňov výchovnú výučbu alebo pracovnú aktivitu. Protest zasiahol dve tretiny z 33 kalifornských väzníc.

 

Väzni požadujú stanovenie päťročného limitu na pobyt v izolácii, prístup k vzdelávacím a rehabilitačným programom a právo mať každý mesiac niekoľko telefonátov. Protestnú hladovku začali v pondelok. Správa kalifornských väzníc považuje za protestnú hladovku, až keď väzni vynechajú najmenej deväť jedál po sebe, vysvetľuje agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies