V Kalifornii vypukol mohutný lesný požiar: Vyžiadal si evakuáciu ľudí a uzáveru diaľnic

NETKY.SK • 27 December 2015, 10:18 • 2 min
V Kalifornii vypukol mohutný lesný požiar: Vyžiadal si evakuáciu ľudí a uzáveru diaľnic

SAN FRANCISCO - Lesný požiar na juhu amerického štátu Kalifornia si včera vynútil uzavretie časti dvoch diaľnic spájajúcich veľké mestá na tichomorskom pobreží USA i evakuáciu obyvateľov postihnutej oblasti, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lesný požiar vypukol v piatok popoludní v oblasti Solimar Beach v okrese Ventura ležiacom 100 kilometrov severozápadne od Los Angeles. Vďaka silnému vetru a suchej vegetácii sa začal veľmi rýchlo šíriť, pričom do večera (SEČ) zachvátil plochu s rozlohou asi 4000 km2. S plameňmi bojuje približne 500 hasičov, ktorým sa požiar zatiaľ nepodarilo uhasiť. Podľa meteorológov suché a veterné počasie v oblasti bude v oblasti pretrvávať aj v najbližších hodinách, čo sťaží prácu požiarnikov.

 

Úrady Solimar Beach nariadili evakuáciu obyvateľov mesta. Rovnaký krok, ale zatiaľ na dobrovoľnej báze, odporúčajú svojim občanom aj úrady neďalekého Faria Beach.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies