V Káhire sa opäť protestuje: Do ulíc vyšli tisíce demonštrantov

NETKY.SK • 19 Október 2013, 09:51 • 2 min
V Káhire sa opäť protestuje: Do ulíc vyšli tisíce demonštrantov

KÁHIRA - Do ulíc Káhiry vyšli dnes tisíce demonštrantov podporujúcich zvrhnutého egyptského prezidenta Muhammada Mursího. Vykrikovali heslá proti šéfovi egyptskej armády Abdalovi Fattáhovi Chalílovi Sísímu, ktorý Mursího 3. júla zosadil, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na demonštrácii Mursího prívržencov v provincii Fajjúm utrpel jeden demonštrant bližšie nešpecifikované strelné poranenie. V meste Zakázík došlo pri bitke Mursího podporovateľov a miestnych obyvateľov k zraneniu štyroch osôb. Stovky prívržencov Moslimského bratstva  yšli do ulíc aj v prímorskom meste Alexandria a v provincii Buhajra. Dnešné protesty boli vo všeobecnosti pokojné.

Desiatky prívržencov Mursího Moslimského bratstva zahynuli 6. októbra pri zrážkach s poriadkovými silami, čo bol v Egypte jeden z najkrvavejších dní od armádneho prevratu z 3. júla. 

Minister vnútra Muhammad Ibráhím, ktorý v septembri prežil pokus o atentát, nariadil polícii, aby rozhodne zakročila proti každému pokusu o porušenie zákona. Pri likvidácii protestných táborov zahynuli 14. augusta po zásahu poriadkových síl stovky prívržencov  Moslimského bratstva. Vláda potom vyhlásila výnimočný stav a nariadila zákaz vychádzania. Stovky členov bratstva vrátane Mursího skončili vo väzení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona