V Kábule došlo k teroristickému útoku na konvoj viceprezidenta Sáliha

NETKY.SK • 9 September 2020, 08:03 • 2 min
V Kábule došlo k teroristickému útoku na konvoj viceprezidenta Sáliha

KÁBUL - Afganský viceprezident Amrulláha Sáliha sa stal terčom teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Samovražedný útočnik nastražil nálož pri ceste, kadiaľ mal prechádzať v stredu ráno konvoj afganského viceprezidenta a veterána, ktorý sa podielal na boji proti militantnému hnutiu Taliban. K útoku došlo priamo v metropole Kábul. Informovala agentúra Reuters. 

 

 

Amrulláh Sálih vyviazol bez vážnejších zranení, iba s menšími popáleninami. Mohutná explózia však zabila štyroch ľudí a ďalších 16-tich zranila. Ide prevažne o viceprezidentových osobných strážcov. Podľa očitého svedka, bol výbuch taký silný, že vyrazil všetky okná na priľahlom obchode, v ktorom sa predávali plynové fľaše. Takže došlo k ďalšej explózii.  

 

img

 

Podľa dostupných informácii agentúry AFP mal nálož odpáliť samovražedný útočník. "Tento teroristický útok nevyšiel, Sálih je v bezpečí a v poriadku," uviedol Sálihov hovorca Razwan Murád.

 

 

Stredajší útok prichádza v čase, kedy sa mali obnoviť mierové rokovania medzi afganskou vládou a Talibanom v katarskej Dohe. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil a Taliban odmietol akúkoľvek účasť na tomto útoku.

 

Viceprezidentovi sa dnes opäť podarilo prežiť. Pritom nejde o prvý takýto pokus. Ešte počas minulého roka, tesne pred prezidentskými voľbami, útočníci a ozbrojenci napadli jeho kanceláriu v Kábule.   
 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona