FOTO a VIDEO V Južnom Sudáne sa zrútilo ďalšie ruské lietadlo: Hlásia 41 mŕtvych

NETKY.SK • 4 November 2015, 13:52 • 2 min
FOTO a VIDEO V Južnom Sudáne sa zrútilo ďalšie ruské lietadlo: Hlásia 41 mŕtvych

DŽUBA - Letecké nešťastie v Južnom Sudáne si dnes vyžiadalo 41 obetí vrátane ľudí na palube a tých, čo boli na zemi.

slovakia

left justify in out

Na palube lietadla sa nachádzalo podľa ruskej RT.com 20 ľudí vrátane posádky. Podľa hovocu prezidenta Južného Sudána dvaja ľudia z lietadla prežili.

 

 

Očitý svedok agentúru Reuters informoval, že na mieste pádu videl najmenej 40 tiel. Pri páde zomreli aj ľudia, ktorí sa nachádazli v čase nehody na zemi. Podľa RT.com je počet mŕtvych najmenej 41.

 

 

Medzi obeťami je aj jedna žena a sedem detí.  Hovorca prezidenta ďalej informoval, že na palube lietadla bolo 12 cestujúcich z Južného Sudánu (traja pád prežili) a šesť členov posádky - päť Arménov a pilot z Ruska. Lietadlo si prenajali podnikatelia a viezlo potraviny určené na predaj v štáte Horný Níl, kde prebiehajú boje medzi povstalcami a vládnymi silami.

 

 

 

 

Nehoda sa stala neďaleko letiska v meste Džuba. Na mieste havárie, vzdialenom približne 1,6 kilometra od letiska, sa zhromaždilo mnoho ľudí. Ani po nešťastí letisko v Džube neprerušilo prevádzku, uviedla AP.

 

 

Ruská televízna stanica LifeNews citovala nemenovaný zdroj v ruskej leteckej agentúre, podľa ktorého bolo lietadlo vyrobené v Sovietskom zväze v roku 1971. Letecká spoločnosť Golden Wings televízii tiež potvrdila, že antonov patrí aerolíniám Allied Services, ktoré sídlia v Južnom Sudáne a zaoberajú sa nákladnou dopravou.

 

Mnohými oblasťami Južného Sudánu, ktorý sa stal nezávislým v roku 2011, zmietajú od decembra 2013 boje medzi vládnymi silami vernými prezidentovi Salvovi Kiirovi a povstalcami pod vedením jeho bývalého zástupcu Rieka Machara. Boje pokračujú napriek mierovej dohode podpísanej v auguste.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona