V Južnej Kórey zatkli poslanca, ktorý pripravoval puč v spolupráci s KĽDR

NETKY.SK • 5 September 2013, 16:54 • 2 min
V Južnej Kórey zatkli poslanca, ktorý pripravoval puč v spolupráci s KĽDR

SOUL - Juhokórejská polícia vo štvrtok zatkla ľavicového poslanca, ktorý údajne pripravoval štátny ozbrojený prevrat v spolupráci s režimom v susednej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné zložky tak urobili po tom, ako člena Zjednotenej pokrokovej strany jeho kolegovia zbavili poslaneckej imunity a vydali ho na trestné stíhanie. Zadržaným politikom je poslanec Li Sok-ki. Pri svojom zatýkaní reportérom povedal, že všetky obvinenia proti nemu sú vyfabrikované.

Li trvá na tom, že sa stal len obeťou "honu na čarodejnice". Prípady obvinení z pokusu o prevrat sú v Južnej Kórei ojedinelé a od zavedenia demokracie v 80. rokoch minulého storočia k tomu úrady pristupujú len veľmi zriedka. Liova strana obviňuje tajné služby zo snahy o odpútanie pozornosti od vnútropolitických problémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona