V Južnej Kórei zadržali muža za vyhrážku smrťou americkému veľvyslancovi

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 12:23 • 2 min
V Južnej Kórei zadržali muža za vyhrážku smrťou americkému veľvyslancovi

SOUL - Juhokórejská polícia zadržala 33-ročného nezamestnaného muža, ktorý sa mal na internete vyhrážať americkému veľvyslancovi v Soule Markovi Lippertovi smrťou.

slovakia

left justify in out

Muž údajne zanechal 8. júla na webovej stránke Bieleho domu správu v angličtine, v ktorej sľuboval zabiť Lipperta "jadrovou otravou". Polícia potvrdila, že v počítači podozrivého našla koncept vyhrážky a záznam z prístupu na domovskú stránku Bieleho domu. Muž obvinenia odmietol.

 

Správa, ktorá podľa polície obsahovala množstvo gramatických chýb, nešpecifikovala dôvod toho, prečo sa vyhrážajúci rozhodol veľvyslanca zabiť. Polícia ju odmietla zverejniť.

 

Muž žil doma sám; v súvislosti s jeho osobou neboli vedené záznamy o prípadnom psychiatrickom liečení. Vyšetrovanie sa začalo na základe podnetu zo strany americkej ambasády v Soule, doplnila polícia. V prípade preukázania viny hrozí zadržanému až päťročné väzenie.

 

Obvinenia boli vznesené len niekoľko mesiacov po incidente, keď na Lipperta zaútočil iný muž nožom počas fóra o opätovnom zjednotení Severnej a Južnej Kórey. Veľvyslanec utrpel pri marcovom útoku hlboké rezné zranenia tváre a zápästia, v dôsledku čoho strávil päť dní v nemocnici v Soule. Útočníka obvinili z pokusu o vraždu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona