V Južnej Kórei sa zrazili dva vlaky s cestujúcimi, desiatky ľudí sa zranili

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 13:17 • 2 min
V Južnej Kórei sa zrazili dva vlaky s cestujúcimi, desiatky ľudí sa zranili

SOUL - Dva vlaky s cestujúcimi - prímestský a výletný turistický - sa dnes zrazili v Južnej Kórei.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia miestnych nemocničných zdrojov i polície pri nehode zahynul jeden človek a desiatky ľudí utrpeli zranenia. Agentúra Reuters pripomína, že ide o najnovšiu zo série smrteľných nehôd, ktoré v poslednom čase vydesili túto východoázijskú krajinu.
     

K zrážke došlo v najvyššie položenom juhokórejskom meste - Tchebek, nachádzajúcom sa v rovnomennom pohorí v severovýchodnej časti krajiny, zhruba 200 kilometrov od hlavného mesta Soul. 
     

Polícia spresnila, že zranených je vyše 70 ľudí, akékoľvek úmrtie však odmietla potvrdiť.
     

V apríli sa počas plavby na ostrov Čedžu na juhu Kórey prevrátil trajekt, zahynulo vyše 300 ľudí, najmä detí na školskom výlete. V tragickej sérii potom nasledoval požiar nákupného centra, pri ktorom prišlo o život osem ľudí, a požiar liečebne dlhodobo chorých, v ktorom zomrelo 21 osôb. Predtým sa pri dvoch nehodách metra v Soule zranilo takmer 200 ľudí.
     

Hospodárstvo Južnej Kórey je štvrté najväčšie v Ázii a v krajine panuje demokracia. Štát však čelí narastajúcej kritike, že bezpečnostné opatrenia a predpisy neudržali s vysokým stupňom technického pokroku tempo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies