V Južnej Kórei protestujú proti moslimskej migrácii: „Nechceme dopadnúť ako Európa“

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 17:00 • 2 min
V Južnej Kórei protestujú proti moslimskej migrácii: „Nechceme dopadnúť ako Európa“

SOUL - Viac než pol milióna Juhokórejčanov podpísalo petíciu proti programu svojej vlády na podporu utečencov. Väčšina z nich sa obáva moslimských utečencov z Jemenu a ich ekonomického zneužívania.

slovakia

left justify in out

„Posledné týždne je to vážne zlé a to všetko preto, že provincia Čedžu prijala program, ktorý umožňuje ľuďom zo 186 krajín prísť bez turistického víza,“ hovorí majiteľ turistickej kancelárie Hank Kim, píše server dw.com.

 

„Miestni ľudia sa boja, všetci sme čítali o problémoch, ktoré migranti spôsobili v Európe – napríklad v Nemecku a Francúzsku – a nechceme, aby sa to stalo aj u nás.“

 

K protestu došlo aj v hlavnom meste Soulu. Stovky ľudí požadovali, aby vláda uprednostňovala kórejských občanov pred utečencami, píše server koreatimes.co.uk.

 

„Nie sme proti všetkým utečencom. Ale nemali by sme prijímať cudzincov, ktorí sa program pokúsia zneužiť v snahe mať sa ekonomicky lepšie alebo vyhnúť sa vo svojej vlasti vojenským odvodom,“ povedal médiám organizátor.

 

Hank Kim dodáva: „Máme tiež obavu kvôli ich náboženstvu. Nemali sme zatiaľ s moslimami kontakt, ale vieme, že majú všetci veľké rodiny a prinášajú si svoju vlastnú kultúru namiesto toho, aby sa prispôsobili miestu, kde žijú.“

 

Kórejcov znepokojil príchod tisícovky Jemenčanov, ktorí program využili a usadili sa na turisticky navštevovanom ostrove Čedžu, píše server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies