V južnej Číne vypukla epidémia horúčky dengue

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:17 • 2 min
V južnej Číne vypukla epidémia horúčky dengue

PEKING - Vírus horúčky dengue si v južnej Číne vyžiadal už šesť obetí na životoch. Infikovaných je viac ako 21.000 ľudí. Ako dnes upozornila agentúra AP, za posledných 20 rokov ide o zatiaľ najväčšiu epidémiu tejto horúčky prenášanej komármi.

slovakia

left justify in out

Úrady najviac postihnutej provincie Kuang-tung pripisujú tohtoročnú epidémiu mimoriadne horúcemu a vlhkému počasiu i častejším cestám miestnych obyvateľov do oblasti, kde je horúčka dengue endemická, najmä do juhovýchodnej Ázie.

 

Úrad verejného zdravotníctva provincie Kuang-tung informoval, že do nedele zaregistroval 21.527 nakazených osôb. Denne sa objaví viac ako 1000 nových prípadov. Z iných provincií hlásia len desiatky nakazených.

 

V Kuang-čou, hlavnom meste Kuang-tungu, úrady nariadili postreky proti komárom, ktoré by mali zabrániť ďalšiemu šíreniu vírusu, priblížila agentúra Sinchua.

 

Symptómy horúčky dengue sú často nešpecifikovateľné alebo sa podobajú ťažkej chrípke, môžu však vyústiť do vnútorného krvácania. Preto sa dengue zaraďuje medzi hemoragické horúčky. Smrťou sa končia dve až tri percentá prípadov, horúčka je obzvlášť nebezpečná pre deti a mladistvých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies