V južnej časti Poľany sa lyžuje v štyroch centrách

NETKY.SK • 6 Január 2015, 13:01 • 2 min
V južnej časti Poľany sa lyžuje v štyroch centrách

ZVOLEN - Od nového roka sa dá lyžovať aj v štyroch najväčších lyžiarskych centrách v južnej časti Poľany a na pomedzí okresov Detva a Poltár. V Hriňovej - Košútke, na Bielych Vodách a na Látkach - Prašivej a Kokave - Línii sú aktuálne dobré a veľmi dobré podmienky na lyžovanie, s prevažne technickým snehom v hrúbke od 25 do 40 centimetrov (cm).

slovakia

left justify in out

V najväčšom podpolianskom zimnom stredisku - Hriňovej - Košútke je na svahoch aktuálne 35 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Tento rok v centre zavádzajú aj novinku - autobusové spoje zo Zvolena a maďarského Šalgotarjánu k večernému lyžovaniu. Na základe požiadaviek záujemcov o lyžovanie by mali z oboch miest štartovať už v stredu 7. januára podvečer.
      

Až 40 cm technického snehu je na svahoch strediska Biele Vody, ktoré je vzdialené od Hriňovej asi 12 kilometrov. Lyžiarom sú tam k dispozícii dva vleky s dĺžkou 850 metrov a 140 metrov.
      

Podľa informácií z recepcie hotela Royal na Látkach - Prašivej, v tomto zimnom centre prvý raz spustili prevádzku na malom, 280-metrovom vleku v nedeľu 4. januára. "Máme tam asi 25 centimetrov snehu, z toho polovicu tvorí prírodný sneh, ktorý napadol uplynulú noc," povedala pre TASR recepčná hotela. Veľký, 500-metrový vlek spustia, len čo pripadne ďalší sneh. Dnes, t.j. na Troch kráľov spúšťajú na Prašivej aj večerné lyžovanie.
      

Už niekoľko dní sa lyžuje aj v neďalekom stredisku Kokava - Línia. Podľa stránky holidaynfo.sk je na tamojšej "somárskej lúke" asi 25 cm technického snehu a podmienky sú veľmi dobré. K dispozícii sú až štyri 400-metrové vleky Tatrapoma a jeden s dĺžkou 250 metrov. Aj v tomto centre by sa malo dnes večer lyžovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies