V Južnej Amerike vyčíňala silná búrka; zabíjala ľudí a ničila majetok

NETKY.SK • 20 September 2012, 06:52 • 2 min
V Južnej Amerike vyčíňala silná búrka; zabíjala ľudí a ničila majetok

V Južnej Amerike vyčíňala silná búrka; zabíjala ľudí a ničila majetok - Svet Silná búrka zabila v stredu v Paraguaji päť ľudí a zranila ďalších 81 osôb. Vyčíňala však v celej južnej polovici Južnej Ameriky, kde strhávala strechy z chatrných domov a tisíce

slovakia

left justify in out

img

Silná búrka zabila v stredu v Paraguaji päť ľudí a zranila ďalších 81 osôb. Vyčíňala však v celej južnej polovici Južnej Ameriky, kde strhávala strechy z chatrných domov a tisíce ľudí pripravila o prístrešie.
      Okrem Paraguaja neboli hlásené žiadne úmrtia, ale prírodný živel spôsobil rozsiahle výpadky elektriny a mnoho ľudí museli úrady evakuovať, pretože voda sa začala vylievať z brehov riek a zaplavila okolité oblasti. Vietor dosahoval v nárazoch rýchlosť vyše 100 kilometrov za hodinu a husté lejaky bičovali nielen Paraguaj, ale aj južnú Brazíliu, severnú Argentínu a Uruguaj.
      Neďaleko paraguajského hlavného mesta Asunción zahynuli štyria vojaci a 14 ich bolo zranených, keď sa preborila strecha kasární. Na predmestí metropoly Mariano Roque Alonso zabilo tínedžerku pred nákupným centrom padajúce logo.
      Keď búrka zosilnela, ulice tohto predmestia zasypali plechové strechy. Starosta oznámil, že "veľkú časť predmestia bude treba zrekonštruovať". 
      Uruguajská vláda preventívne zatvorila nákupné strediská a prístavy, čo pozastavilo aj trajektovú dopravu do argentínskeho hlavného mesta Buenos Aires. Vietor rozbil okná na niekoľkých budovách v uruguajskom hlavnom meste Montevideo a zvalil stovky stromov. Záplavy znemožnili premávku na troch hlavných cestách krajiny.
      Na severozápade Argentíny silný vietor s kombinácii s horúčavami spôsobil najmenej osem lesných požiarov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies