V Južnej Amerike atraktívny šláger Uruguaj - Brazília, Tabárez: Bude to historický duel

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 11:15 • 2 min
V Južnej Amerike atraktívny šláger Uruguaj - Brazília, Tabárez: Bude to historický duel

MONTEVIDEO - Šlágrom 13. kola juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na futbalové MS 2018 do Ruska bude štvrtkový súboj medzi Uruguajom a Brazíliou. Prípadný úspech v tomto dueli by mohol výrazne zvýšiť šance oboch tímov na zisk miestenky na budúcoročný "mundial".

slovakia

left justify in out

Prvý vzájomný zápas týchto tímov sa pred rokom na brazílskej pôde skončil remízou 2:2. Kouč "La Celeste" Óscar Tabárez verí, že jeho zverenci tentoraz využijú domáce prostredie štadióna Centenario v Montevideu a urobia dôležitý krok k postupu.

 

"Bude to historický zápas. Obidve krajiny dali svetovému futbalu veľa," vyhlásil 70-ročný odborník podľa portálu elespectador.com. "Kanárici" sú 5-násobní majstri sveta, "Urus" boli šampiónmi dvakrát.


Uruguajčania sú šesť kôl pred koncom na 2. mieste v tabuľke. V doterajších 12 stretnutiach získali 23 bodov, na vedúcich Brazílčanov v tejto chvíli strácajú 4 body. Ako je známe, zo zóny CONMEBOL postúpia na šampionát priamo štyri mužstvá, piaty tím z juhoamerického kontinentu bude mať možnosť kvalifikovať sa na MS v novembrovej interkontinentálnej baráži proti najlepšiemu tímu z Oceánie.


"Očakávam veľký ťažký duel. Máme však obrovskú motiváciu, body z tohto stretnutia by nás katapultovali hneď za Brazíliu. Tá je prvá, hrá krásny futbal a vyhrala ostatných šesť kvalifikačných zápasov. Máme nádej na víťazstvo. Musíme zahrať dobre v obrane a v ofenzíve sa chopiť šancí, ktoré sa nám naskytnú," dodal Tabárez, ktorému bude proti Brazílčanom chýbať vykartovaný kanonier Luis Suárez.


Brazília sa okrem Uruguaja v marcovom asociačnom termíne stretne aj s Paraguajom. "Máme šancu kvalifikovať sa na MS, ale nebude to ľahké. Pred nami sú dva veľmi ťažké zápasy. Uruguaj je široko-ďaleko náš najťažší súper. Hráme však v dobrej forme a sme schopní tento duel vyhrať," povedal podľa portálu goal.com brazílsky krajný obranca Filipe Luís.

 

"Prvý z týchto marcových duelov bude nesmierne náročný. Teraz musíme zabudnúť na naše kluby a sústrediť na výlučne na národné mužstvo. Hrať za Brazíliu je vždy česť a radosť," doplnil krídelník londýnskeho klubu FC Chelsea Willian.


Uruguaj a Brazília v minulosti odohrali viacero pamätných stretnutí. Azda najznámejšie z nich bolo finále MS v roku 1950, v ktorom Uruguajčania na štadióne Maracaná v Riu de Janeiro zaskočili domácich reprezentantov a triumfom 2:1 získali svoj druhý a nateraz posledný titul svetových šampiónov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona