VIDEO V Južnej Afrike zaútočil veľký biely žralok na potápačov v klietke

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 18:30 • 2 min
VIDEO V Južnej Afrike zaútočil veľký biely žralok na potápačov v klietke

JOHANNESBURG – Na kameru sa podarilo zachytiť desivé zábery veľkého bieleho žraloka, ktorý sa snažil dostať do klietky spotápačom.

slovakia

left justify in out

Na záberoch je počuť zdesené ženské vykriky v momente, keď sa čeľuste obrovského žraloka zahryzli do kovovej konštrukcie klietky. K útoku došlo na pobreží Južnej Afriky, ktoré je považované za jedno z oblastí s najväčším výskytom žralokov na svete.

Hillary Rae Petroski z New Yorku zachytila desivé zábery na svoju kameru a v jednej chvíli sama skríkla od strachu: "Ach môj bože!"

 


Potápanie v klietke so žralokmi je v Južnej Afrike veľmi populárne a turistický sprievodca povedal: "Každý rok sa žralokom podarí vytiahnuť z klietky menej ako 10 ľudí. V porovnaní so 400 smrteľnými úrazmi elektrickými hriankovačmi je to malé číslo."

Veľky biely žralok patrí medzi najväčších predátorov na Zemi a dosahujú v priemere až 4,5 metra. Žraloky sa za milióny rokov prispôsobili k účinnému zabíjaniu svojej koristi, keď v obroskej papuli majú až 300 ostrých zubov trojuholníkového tvaru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies