V južnej Afrike potrebuje okamžitú potravinovú pomoc 45 miliónov ľudí

NETKY.SK • 16 Január 2020, 14:38 • 2 min
V južnej Afrike potrebuje okamžitú potravinovú pomoc 45 miliónov ľudí

JOHANNESBURG - Bezprecedentných 45 miliónov ľudí v južnej Afrike potrebuje v dôsledku sucha, záplav a hospodárskych problémov okamžitú potravinovú pomoc. Vo štvrtok o tom informoval Svetový potravinový program OSN (WFP).

slovakia

left justify in out

"Hladová kríza je v rozsahu, aký sme doposiaľ nevideli, a záznamy preukazujú, že sa to ešte zhorší," uviedla podľa správy agentúry AFP vo vyhlásení regionálna šéfka WFP Lola Castrová.

 

Potrebné financie

Agentúra OSN navyše varovala, že k dispozícii má iba 205 z požadovaných 489 miliónov dolárov. "Ak nedostaneme potrebné finančné prostriedky, nebudeme mať inú možnosť, ako pomôcť menšiemu počtu tých, ktorí to najviac potrebujú, a tiež v menšej miere," povedala Castrová.

 

 

Hladom najviac trpia ženy a deti

Krajinami najhoršie postihnutými hladom sú v juhoafrickom regióne Lesotho, Madagaskar, Malawi, Mozambik, Namíbia, Svazijsko, Zambia a Zimbabwe. Krízu posilňujú nízky hospodársky rast, rastúca populácia, sucho a záplavy spolu so zhoršujúcou potravinovou neistotou.

 

WFP varoval, že rodiny z celého regiónu už teraz mali menší prídel potravy, nejedli, brali deti zo školy, predávali cenné predmety a upadali do dlhov s cieľom zabrániť stratám v poľnohospodárstve. Hladom a chudobou trpia najviac ženy a deti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona