V júni čaká nášho premiéra oficiálna návšteva Ruskej federácie

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 11:55 • 2 min
V júni čaká nášho premiéra oficiálna návšteva Ruskej federácie

BRATISLAVA - Premiér SR Peter Pellegrini absolvuje začiatkom júna zahraničnú cestu do Ruska. Počas tejto pracovnej návštevy sa stretne s prezidentom Vladimírom Putinom aj premiérom krajiny Dmitrijom Medvedevom. Informáciu poskytla hovorkyňa predsedu vlády SR Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Oficiálna návšteva sa uskutoční mesiac od prijatia Pellegriniho v Bielom dome americkým prezidentom Donaldom Trumpom. 

 

img

 

Diskusie v Moskve by sa mali týkať zabezpečenia prepravy zemného plynu, ako aj otázok ohľadom plynovodu Nord Stream 2. Len nedávno absolvoval cestu do Ruska predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Počas májovej vojenskej prehliadky v Moskve sa pri príležitosti výročia ukončenia druhej svetovej vojny stretol s najvyššími ruskými predstaviteľmi vrátane prezidenta Putina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V KREMLI, ZA JEDNÝM STOLOM 🇸🇰🤝🇷🇺 Mal som tú česť zúčastniť sa slávnostného obeda podávaného prezidentom Vladimirom Putinom pri príležitosti 74. výročia ukončenia 2. svetovej vojny v Georgijevskej sále v Kremli. Za stolom som sedel aj so šéfom kancelárie prezidenta, Valentinou Matvijenko a predsedom Štátnej dumy Vjačeslavom Volodinom. Počas dňa som sa stretol krátko aj s pánom Zubkovom, predsedom predstavenstva Gazpromu, s ktorým som hovoril o spolupráci so Slovenskom. Každý vnímal na stretnutí najmä to, že Slovensko tu malo svoje zastúpenie, ktoré má záujem dobré vzťahy s Ruskou federáciou naďalej rozvíjať. @andrej_danko_official #rusko #moskva #obed #slavnost #official #kremel #zahranicie #cesta #tema #aktualne #slovesnko #2019 #sns #predsedasns _______________ Objednávateľ: Slovenská národná strana, Šafárikovo nám. 3, 814 99 BRATISLAVA, IČO: 00677639 Dodávateľ: Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square Dublin 2, Írsko, IČO: 462932

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Danko (@andrej_danko_official),

 

Danko tiež diskutoval s premiérom Medvedevom, predsedníčkou Rady federácie Valentinou Matvijenkovou či ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona