V júli sa v Trnavskom kraji stalo 107 dopravných nehôd, zomreli 4 osoby

NETKY.SK • 7 August 2014, 16:41 • 2 min
V júli sa v Trnavskom kraji stalo 107 dopravných nehôd, zomreli 4 osoby

BRATISLAVA/TRNAVA - V júli zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 107 dopravných nehôd, čo je o 17 menej ako vlani.

slovakia

left justify in out

Pri dopravných nehodách zomreli štyria ľudia, čo je o jedného človeka menej ako minulý rok. Dvanásť osôb sa zranilo ťažko a 52 ľahko. Alkohol pri dopravných nehodách zistili v 17 prípadoch, informuje trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Najviac dopravných nehôd sa počas júla stalo v okresoch Trnava a Dunajská Streda, a to po 21. Nasleduje okres Galanta s 19 dopravnými nehodami a okres Piešťany a Senica majú zhodne po 15 nehôd. V okrese Skalica zaznamenala polícia 12 dopravných nehôd a v okrese Hlohovec štyri. Počet nehôd oproti vlaňajšku vzrástol v troch okresoch - Dunajská Streda a Galanta, kde zaznamenali o dve dopravné nehody viac a v okrese Piešťany, kde počet nehôd narástol o jedinú. 

 

Najviac dopravných nehôd, pri ktorých vodič nafúkal, bolo v okresoch Galanta, a to šesť, v okrese Skalica ich bolo päť a v okrese Piešťany a Senica zhodne tri. Drvivú väčšinu dopravných nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel. Hlavnou príčinou nehôd bolo porušenie povinností vodiča ako napríklad nevenovanie sa vedeniu vozidla, neopatrnosť voči cyklistom a chodcom, telefonovanie, únava či alkohol, ale aj nesprávna jazda cez križovatku a nedovolená rýchlosť. Podľa miesta sa najviac dopravných nehôd stalo v obci, a to 66, mimo obce ich bolo 41. Najmenej nehôd bolo na diaľnici a rýchlostnej ceste. Kritickým dňom na zrážku na ceste bol štvrtok v čase od 08:00 do 12:00. 

 

Polícia avizuje, že v kontrolách bude pokračovať aj naďalej. "Polícia ani v ďalšom období nepoľaví v dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke, vo zvýšenej miere sa bude venovať cyklistom a chodcom, najmä vo večerných a skorých ranných hodinách," dodáva Kredatusová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies