V júli ošetrili v detskej nemocnici 11 opitých detí

NETKY.SK • 4 August 2013, 09:56 • 2 min
V júli ošetrili v detskej nemocnici 11 opitých detí

BRATISLAVA - Zdravotný stav štyroch detí si vyžiadal hospitalizáciu

slovakia

left justify in out

Počas prvého prázdninového mesiaca ošetrili v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave jedenásť detí vo veku od 13 do 18 rokov po konzumácii alkoholu. Zdravotný stav štyroch detí si vyžiadal aj hospitalizáciu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa DFNsP Bratislava Dana Kamenická.

Ako uviedla Kamenická, na Oddelenie urgentného príjmu priviezli sedem chlapcov a štyri dievčatá. Najčastejšou vekovou skupinou opitých detí sú staršie deti vo veku od 11 do 16 rokov. Tie predstavujú viac ako 75 percent všetkých pacientov. Spravidla prichádzajú s poruchou vedomia, v chladnejších mesiacoch podchladené. Mimo školských prázdnin na urgentný príjem privezú približne dve opité deti týždenne. 

Deti a neplnoletí popíjajú alkohol takmer výlučne vonku, stúpa tak riziko oneskorenia podania správnej prvej pomoci. Závažnou komplikáciou intoxikácie alkoholom sú najmä porucha vedomia, a s tým spojené všetky riziká, úrazy pri pádoch, ale aj podchladenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies